Je wielerkennis testen? Zo kun je wedden op wielrennen!

Je wielerkennis testen? Zo kun je wedden op wielrennen!
Foto: © SC

Weet jij alles van wielrennen af? Volg je de grote rondes en de mooiste klassiekers van de wielersport op de voet? Dan ben je niet de enige. Over heel de wereld is de wielersport één van de meest bekeken sporten op televisie.

Kun jij ook geen genoeg krijgen van klassieke tijdritten, spannende eindsprits en slopende berg etappes? Heb jij van tevoren vaak al een idee wie er wel is zou kunnen winnen? Met weddenschappen kun jij jouw wielerkennis op de proef stellen!

Zo zet jij je weddenschap in

Wedden op wielrennen doe je bij zogenaamde bookmakers. Deze bookmakers vind je online en bieden jouw opties aan om in te zetten. Verwacht jij dat Evenepoel vanmiddag de etappe wint? Zoek dan een goede bookmaker op en plaats je weddenschap online. Je zult hierbij te maken krijgen met odds. Deze odds geven de kans weer dat jouw weddenschap uitkomt. Bij een odd van 3 win je bijvoorbeeld 3 keer je inzet terug. Hoe hoger je odd, hoe minder waarschijnlijk de kans is dat je wint, maar hoe meer je terugkrijgt wanneer je wel wint. In de wielersport zijn er verschillende weddenschappen die je vaak tegenkomt. Laten we de meest populaire eens verder bekijken.

Meest populaire weddenschappen

1. Outright bet

Met een outright bet voorspel je een specifieke uitslag van een renner. Bijvoorbeeld: Remco Evenepoel wint de etappe. Wanneer Evenepoel de etappe zou winnen, win jij ook de weddenschap. Omdat deze uitslagen vaak moeilijk te voorspellen zijn is er doorgaans een relatief hoge odd verbonden aan de outright bet. Andere opties je kunt inzetten kunnen zijn welk team eerste wordt in de etappe of bijvoorbeeld welke renner 2de gaat worden.

2. Head-to-head

In de head-to-head weddenschap spreid je je kansen beter. Hier staat tegenover dat je een lagere beloning kunt verwachten wanneer je de weddenschap wint. Wat houdt head-to-head in? Hierbij ga je twee renners vergelijken en voorspel je welke renner sneller zal zijn in de etappe. Bijvoorbeeld: Wout van Aert eindigt boven Remco Evenepoel in de etappe. Hierbij geldt ook weer: hoe onwaarschijnlijker de weddenschap is, hoe hoger de odd zal zijn.

3. Eindklassering

Voorspel je graag rondes in zijn geheel? Bij weddenschappen gebaseerd op de eindklassering voorspel je niet wie er in de etappes het beste zijn, maar wie uiteindelijk bovenaan staat in het klassement. Hier zijn de odds doorgaans vrij hoog voor. Omdat je nooit van tevoren weet wat er gaat gebeuren in de races. De kans dat er onwaarschijnlijkheden voordoen in een grote wielerronde is namelijk vrij groot. Neem de Giro 2023 als voorbeeld, waar Remco Evenepoel plotseling uit is gevallen en dus geen kans meer kan maken op het eindklassement.

Kortom, er valt genoeg te voorspellen in de wielersport. Online weddenschappen bieden jou de kans om je kennis te gebruiken en te testen in de praktijk. Niet alleen dat, het maakt het kijken van de wielerrondes nog spannender voor jou voor de televisie (of langs de weg natuurlijk). Wat je ook doet, doe van tevoren goed onderzoek en wees verstandig. Veel succes!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties