Patrick Lefevere zet iedereen nog eens goed op zijn plaats na tijdritwinst van Remco Evenepoel

Patrick Lefevere zet iedereen nog eens goed op zijn plaats na tijdritwinst van Remco Evenepoel

Soudal Quick-Step en Remco Evenepoel hebben de roze trui weer in hun bezit na opnieuw winst in een tijdrit. Toch moest er Patrick Lefevere nadien nog iets van het hart.

Na de eerste tijdrit in de Giro leefde de verwachting dat Remco Evenepoel in de tweede tijdrit van opnieuw heel wat tijd zou pakken op zijn concurrenten. Maar dat gebeurde uiteindelijk niet. 

Evenepoel won met een miniem verschil op Thomas en Geoghegan Hart, Roglic moest 17 seconden toegeven. Het leverde Evenepoel wel opnieuw de roze trui op. Daar leek hij de eerste rustdag mee in te trekken, tot het nieuws kwam dat hij corona had.

Voor de tijdrit had Patrick Lefevere al het idee de grond ingeboord dat er in de tijdrit met minuten gegoocheld zou worden. "Jullie zijn echt niet realistisch", schreef hij op zijn sociale media. 

En na de tijdrit werd dus duidelijk dat Lefevere gelijk had gekregen. Hij riep dan ook op om de verwachten niet zo hoog te leggen. "Kan iedereen alsjeblieft kalmeren." Helaas krijgt het Giro-avontuur van Evenepoel in 2023 geen vervolg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties