Israel-Premier Tech neemt twee drastische beslissingen voor Tour-selectie, Intermarché-Circus-Wanty zonder Belgen maar met duidelijke doelen

Israel-Premier Tech neemt twee drastische beslissingen voor Tour-selectie, Intermarché-Circus-Wanty zonder Belgen maar met duidelijke doelen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De selecties voor de Tour stromen nu aan een goed tempo binnen. Onder meer Israel-Premier Tech, Intermarché-Circus-Wanty en Jayco AlUla hebben hun selectie bekend gemaakt.

Israel-Premier Tech heeft beslist om viervoudig Tourwinnaar Chris Froome (38) niet mee te nemen naar de Tour. Ondanks zijn riant jaarloon van zo'n 5 miljoen euro. 

Maar de ploeg, die vorig jaar zakte uit de WorldTour, neemt nu toch een rationele keuze en laat de onzichtbare Froome thuis. Het contract van Froome loopt ook af, dit was wellicht zijn laatste kans op een deelname aan de Tour.

De ploeg neemt voor zijn vierde deelname aan de Tour voor het eerst ook geen Israëliër mee. Dylan Theuns, Michael Woods, Hugo Houle, Corbin Strong, Nick Schultz, Simon Clarke, Krists Neilands en Guillaume Boivin zijn de acht namen. Een vrijbuitersploeg die vooral voor ritzeges gaat. 

Intermarché-Circus-Wanty zou normaal gezien de Belgen Rune Herregodts en Kobe Goossens meenemen naar de Tour, maar zij moesten allebei afhaken wegens niet fit genoeg. 

De Belgische ploeg trekt nu zonder Belgen naar de Tour. Het gaat voor succes in ritzeges met Biniam Girmay, die zijn debuut maakt, en voor het klassement met Louis Meintjes, vorig jaar zevende in de Tour. 

Daarnaast neemt de ploeg ook nog de Fransmannen Calmejane en Petit, de Portugees Costa, de Nederlander Teunissen, de Duitser Zimmermann en de Nieuw-Zeelander Smith mee naar de Tour. 

Jayco AlUla met Groenewegen en Yates

Bij Jayco AlUla een gelijkaardig verhaal. Dylan Groenewegen wordt de man voor de sprints, Simon Yates is dan weer de kopman in de bergen. Of de Brit voor een klassement gaat of enkel voor etappezeges is nog niet helemaal duidelijk.

Naast Yates en Groenewegen gaan ook nog de Amerikaan Lawson Craddock, de Australiërs Luke Durbridge en Chris Harper, de Deen Chris Juul-Jensen, de Sloveen Luka Mezgec en de Nederlander Elmar Reinders mee. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties