Pogacar relativeert tijdsverlies op Vingegaard na nieuws over vriendin Zigart: "Dat maakt me eigenlijk triester"

Pogacar relativeert tijdsverlies op Vingegaard na nieuws over vriendin Zigart: "Dat maakt me eigenlijk triester"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogacar moest in de eerste zware Pyreneeënrit meteen heel wat tijd toegeven op Jonas Vingegaard. Maar de Sloveen zit meer in met de zware val van zijn verloofde Urska Zigart.

Tadej Pogacar begon de vijfde rit met een voorsprong van 11 seconden op Jonas Vingegaard, maar na de rit staat hij plots 53 seconden in het krijt. De blessure en de mindere voorbereiding blijken dan toch in zijn nadeel te spelen. 

Vingegaard versnelde op zo'n kilometer van de top van de Col de Marie Blanque, Pogacar probeerde niet om aan te klampen. "Hij was te sterk. Mijn benen liepen wat leeg. Wat een aanval, ik kon er niks tegen beginnen", zei Pogacar bij HLN. 

"Maar ik blijf gemotiveerd, er is nog niks verloren. Ik ken mijn limieten nu, hopelijk verbeter ik nog." Pogacar gaf ook toe dat de verstoorde voorbereiding hem parten speelt. "Ik zou beter moeten zijn in de slotweek. Dit is een opdoffer, maar ik bekijk het van dag tot dag."

Gedachten bij gevallen vriendin

Maar de gedachten van Pogacar zaten na de rit vooral in Italië. "Het nieuws dat mijn vriendin (Urska Zigart, red.) vandaag crashte in de Giro Donne en dat ze daar wellicht een hersenschudding bij opliep, maakt me eigenlijk triester. Dat is veel slechter nieuws dan dat ik een minuut verloor vandaag op Vingegaard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties