Van de Omloop tot het WK: de bijzonder straffe prestaties van Lotte Kopecky en Demi Vollering

Van de Omloop tot het WK: de bijzonder straffe prestaties van Lotte Kopecky en Demi Vollering
Foto: © photonews

Lotte Kopecky en vooral Demi Vollering hebben dit jaar een grote stap voorwaarts gezet. De twee ploeggenotes domineren dan ook bijna elke koers waarin ze aan start stonden.

SD Worx is dit jaar de absolute topploeg in het vrouwenwielrennen. De Nederlandse ploeg telt dit jaar al 52 overwinningen, nummers twee Movistar en dsm-firmenich hebben er elk slechts 15. 

De twee veelwinnaars bij SD Worx zijn natuurlijk Lotte Kopecky en Demi Vollering. De Belgische wereldkampioene mocht al twaalf keer zegevieren dit jaar, Vollering doet nog iets beter met 15 zeges. 

Kopecky opende haar rekening in de Omloop Het Nieuwsblad, Vollering in de Strade Bianche. Daar klopte de Nederlandse Kopecky in de sprint en ontstond er wat ophef over de vreemde koershouding van de twee. 

Maar dat Kopecky en Vollering er dit jaar bovenuit steken is duidelijk aan hun percentage dat ze in de top 10 eindigden. Bij Kopecky ligt dat op maar liefst 94% (29/31), bij Vollering op 92% (35/38). Waar de twee dus starten, ze twee rijden altijd een resultaat. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties