Van der Poel heeft duidelijke boodschap voor Costa Ricaan Nystrom na radicaal besluit

Van der Poel heeft duidelijke boodschap voor Costa Ricaan Nystrom na radicaal besluit
Foto: © photonews

Een opvallend incident tijdens de Wereldbeker in Gavere. Mathieu van der Poel duwde de Costa Ricaan Felipe Nystrom aan de kant, maar de wereldkampioen steekt hem een hart onder de riem.

Nystrom werd in Gavere gedubbeld door Mathieu van der Poel, maar liep plots in de weg. De Costa Ricaan kreeg een fikse duw van de wereldkampioen en trok ook het boetekleed aan. Nystrom bood zijn excuses aan bij Van der Poel.

De Costa Ricaan zou nog in België blijven tot het WK in Tabor, maar wil door het incident eerder vertrekken naar zijn thuisland. Van der Poel reageerde bij Sporza. "Ik ken het verhaal van Felipe Nystrom en heb sympathie voor hem."

Van der Poel is niet boos

De wereldkampioen was stevig geschrokken door Nystrom, maar duwde de Costa Ricaan vooral om zelf niet te vallen en zijn fiets niet in zijn gezicht te krijgen. Maar Van der Poel neemt Nystrom niets kwalijk. 

"Ik las dat hij zich excuseert, maar dat moet zelfs niet. Ik was ook niet kwaad op hem. Felipe heeft een inschattingsfout gemaakt en dat kan gebeuren. Iedereen maakt wel eens een foutje."

Dat Nystrom wil terugkeren naar zijn thuisland moet voor Van der Poel ook niet. "Ik hoop dat hij hier blijft en zijn geplande programma gewoon verder afwerkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties