Alaphilippe niet verrast dat hij het zo zwaar kreeg op slotdag in Alpen: "Dat is ook een beetje mijn karakter"

Alaphilippe niet verrast dat hij het zo zwaar kreeg op slotdag in Alpen: "Dat is ook een beetje mijn karakter"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dan toch geen Tourzege voor Julian Alaphilippe. Ook geen podiumplaats. Die moest hij afstaan in de twintigste etappe. Alaphilippe tuimelde nog van plaats twee naar plek vijf. Voor de Fransman geen totale verrassing. Het is bij hem immers vaak alles of niets.

Alaphilippe is wel nog een laatste keer diep gegaan. "Ik heb alles gegeven. Het was moeilijk om beter te doen", zegt de smaakmaker bij uitstek van deze Tour in een persbericht van Belga. "Ik had verwacht dat ik de rol zou moeten lossen, maar ik heb het toch maar lang volgehouden."

Die laatste rit bergop was er eigenlijk wel teveel aan. "Ik ben fier op het werk dat Mas voor mij heeft opgeknapt, want zonder hem was ik op een kwartier geëindigd. Dat is ook een beetje mijn karakter: het is alles of niets voor mij. Of ik nu tweede word, of vijftigste, dat is hetzelfde voor mij. Ik heb er nog voor gevochten omdat ik mij achteraf niets wou beklagen."

Het was veel mooier dan ik verwacht had 

In elk geval is het een geweldige Ronde van Frankrijk geworden voor Alaphilippe. "Het was veel mooier dan ik verwacht had. Ik ben trots op hetgeen ik neergezet heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties