21-jarige Italiaan stunt in de Giro, Brambilla is roze trui kwijt aan ploegmaat

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
21-jarige Italiaan stunt in de Giro, Brambilla is roze trui kwijt aan ploegmaat

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Giulio Ciccone heeft de tiende rit in de Ronde van Italië gewonnen. In een bergetappe kwam de 21-jarige renner van Bardiani solo over de streep. Gianluca Brambilla is zijn roze trui kwijt aan zijn ploegmaat Bob Jungels.

De tiende etappe heeft voor slachtoffers gezorgd in de Ronde van Italië. Tijdens de etappe was er al de opgave van Mikel Landa, de nummer acht in het klassement, maar er waren nog slachtoffers in een zware bergrit.

De verrassende winnaar was de piepjonge Italiaan Giulio Ciccone (Bardiani). Hij bleef op de slotklim van derde categorie Ivan Rovnyi en Darwin Atapuma voor. Gianluca Brambilla moest op de voorlaatste klim lossen, maar kwam in de afdaling toch nog terug. Ook Tom Dumoulin moest lossen en kwam binnen op dertien minuten.

Roze blijft bij Etixx-Quick Step

Op de slotklim was het verhaal over voor de roze trui en gaf hij zich gewonnen. Maar Etixx-Quick Step mag op beide oren slapen, want de roze trui blijft in het team. Bob Jungels is de nieuwe leider met 26" voorsprong op Andrey Amador en 50" op zijn Movistar-ploegmaat Alejandro Valverde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties