Nieuwe roze trui in de Giro denkt de leiderspositie niet héél lang te houden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nieuwe roze trui in de Giro denkt de leiderspositie niet héél lang te houden

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Movistar-renner Andrey Amador veroverde vrijdag de roze trui van Bob Jungels na een lastige klimetappe in de Giro. Een unieke prestatie, want het is de eerste Costa Ricaan in een roze trui. Maar de focus ligt vooral op zijn landgenoot Valverde.

"Dit is echt een droom", zegt Andrey Amador. "Ik had echt niet verwacht om het roze te veroveren in deze etappe. De roze trui zal wellicht niet zo lang bij mij blijven, want we hebben een super sterke Alejandro (Valverde) in ons team."

"Ik ben heel gelukkig met deze trui, maar het belangrijkste is dus dat Alejandro goed staat in het klassement", vervolgt de Movistar-renner. "De etappe van zaterdag zal één van de zwaarste van deze Giro zijn. Maar we moeten nu van dit mooie moment genieten. Dit is iets uniek in mijn carrière."

Costa Rica

Amador is ook de eerste Costa Ricaan die het roze draagt. "Deze trui is speciaal voor al mijn landgenoten. Ze staan altijd achter mij, of ik nu goed of slecht rijd. Ik hoop dat dit een 'boost' geeft aan alle jonge renners in ons land. We hebben talent genoeg om mee te doen in Europa", besluit Amador.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties