Onze favorieten voor de Vuelta: de combinatietrui

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Onze favorieten voor de Vuelta: de combinatietrui
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met al de successen op de weg en de wielerbaan van de Olympische Spelen, zouden we haast vergeten dat de Vuelta dit weekend alweer van start gaat. We geven jullie onze favorieten voor elke trui mee, te beginnen met de combinatietrui.

De wát? Bij toch enkelen onder jullie zal deze reactie meteen door het hoofd schieten na het lezen van de inleiding. De combinatietrui wordt gedragen door de leider van het combinatieklassement. Dat is de renner die over de drie klassementen het beste presteert.

De gemiddeld sterkste coureur dus over het punten-, berg- en algemeen klassement heen dus. Vaak is het de winnaar van het eindklassement die met de witte trui aan de haal gaat, maar vorig jaar kregen we met Joaquim Rodriguez nog eens de tweede uit de stand op het podium.

Hoe wordt de score berekend? Wel de posities van de renner in elk klassement worden bij elkaar opgeteld. De winnaar is diegene met de minste punten. Bijvoorbeeld: Nederlander Kees Traptrap staat tweede in het algemeen klassement, draagt de puntentrui en is derde in het bergklassement. Hij telt zes punten voor het combinatieklassement.

De favorieten

In het deelnemersveld zit alvast een. Alejandro Valverde won de trui al drie keer. Hij is het levende bewijs dat je de Vuelta niet moet winnen om met de trui aan de haal te gaan. Hij won hem in 2002, 2009 en 2012. Enkel in 2009 won hij ook het algemeen klassement.

Alberto Contador nam de witte trui ook al twee keer mee naar huis, ook hem mogen we bij de favorieten rekenen. De andere kopmannen voor het klassement, Chris Froome en Nairo Quintana zullen ook niet ver van de zege zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties