Vuelta opent met ploegentijdrit: Wie houdt BMC van rood?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vuelta opent met ploegentijdrit: Wie houdt BMC van rood?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Vuelta start vandaag met een mooie ploegentijdrit. Zo'n opener is altijd een goeie conditietest tussen alle ploegen. De favorieten lijken we bij de Amerikanen te moeten zoeken, maar wat met Etixx-Quick Step?

BMC zal dé te kloppen ploeg worden vanmiddag. Vorig jaar wonnen ze al de ploegentijdrit in de Vuelta en ze namen al enkele jaren de fakkel over van Etixx-Quick Step als wereldkampioen in de aparte discipline.

Vooral Tejay Van Garderen, Philippe Gilbert en Silvain Dillier zullen de motors zijn bij de Amerikaanse ploeg. Wie de jongens van BMC het leven zuur wil maken, zal vandaag van goeden huize moeten zijn.

Dat lijkt alvast het geval bij Movistar en Orica-BikeExchange, volgens ons de grootste concurrenten. Movistar won de ploegentijdrit twee jaar geleden en zal hypergemotiveerd zijn in het eigen Spanje. Valverde en Quintana kunnen overigens elke seconde gebruiken.

Bij Orica hebben ze er een erezaak van gemaakt blijkbaar, met Tuft, Howson, Keukeleire en Gerrans zitten enkele echte kilomtervreters tegen de klok in de selectie. En wat met Etixx-Quick Step? Van de pure tempobeulen is enkel Terpstra mee. Het wordt moeilijk voor de voormalige wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties