Talentvolle BMC-landgenoot kijkt al naar toekomst: "Dat ligt misschien binnen de mogelijkheden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Talentvolle BMC-landgenoot kijkt al naar toekomst: "Dat ligt misschien binnen de mogelijkheden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Ronde van Spanje rijden tot dusver nog 21 landgenoten rond, daarbij onder meer ook Dylan Teuns. De jonge Belg van BMC is bezig aan zijn eerste rittenkoers van drie weken, maar denkt ook al na over de toekomst.

De momenteel 24-jarige Dylan Teuns reed heel erg sterke Ardennenklassiekers in het voorjaar. Zo werd Teuns 18e in de Amstel Gold Race en 17e in Luik-Bastenaken-Luik. In de toekomst is het de bedoeling om verder op die klassiekers te blijven mikken.

"Dat is toch de bedoeling, dat zijn de koersen die ik het liefste rijd", bekent Dylan Teuns bij Wielerkrant. "Of ik me ga focussen op de Grote Rondes? Dat weet ik nog niet. Het is nog maar de eerste keer dat ik één rijd, misschien kan ik er binnen drie weken anders over oordelen."

Philippe Gilbert als voorbeeld?

De BMC-renner heeft 2,5 jaar aan de zijde van Philippe Gilbert gereden. Spiegelt hij zich aan de ervaren Waal? "Phil heeft in alle rondes ritten gewonnen. Dat ligt misschien ooit binnen de mogelijkheden", vervolgt onze landgenoot, die blij is dat ook Gilbert en Ben Hermans mee zijn in de Vuelta.

Dylan Teuns samen met zijn ploegmaat Loïc Vliegen

"Ik denk dat landgenoten altijd gemakkelijk zijn voor als je advies nodig hebt. Ze hebben veel meer ervaring en al enkele Grote Rondes gereden. Als je iets wil weten, is dat altijd gemakkelijk. Wat er voor Ben mogelijk is? Ben heeft de goede vorm te pakken, dat is niet op één twee drie weg. Hij zal zich zeker laten zien", besluit Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties