Het was nog niet lastig genoeg: loodzware driedaagse in de Vuelta

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Het was nog niet lastig genoeg: loodzware driedaagse in de Vuelta

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Spanje kende een heel zware aanloop naar de eerste bergritten, al twaalf renners gaven er intussen de brui aan. Met wat vandaag, zondag en maandag op het programma staat, verwachten we nog slachtoffers.

Bart De Clercq (foto) zit nog in koers, maar moest na zijn val van eergisteren maar liefst elf minuten prijsgeven. Hem verwachten we dit weekend nog niet op topniveau in wat vooraf interessante ritten leken voor hem. Wat de renners precies voorgeschoteld krijgen, geven we hier even mee.

Zaterdag: Knallen op de slotklim

Het profiel van deze rit is vrij duidelijk, het gaat rustig bergop tot aan de slotklim van eerste categorie. Een vroege groep zal van goeie komaf moeten zijn om de kleppers voor te blijven op de Alto de La Camperona, een klim van 8,5 kilometer met pieken tot 25%.

Zondag: Kans voor de vluchters

Hier krijgen de vluchters een grotere kans, na de col van tweede categorie blijft het een hele tijd kalm tot aan de slotfase. Met vier klimmetjes, drie van derde en een slotklim van tweede, is het een rit geknipt voor wie op zoek wil naar de bergtrui.

Maandag: Thomas De Gendt?

Op maandag krijgen we misschien wel dé kans voor Thomas De Gendt. De slotklim lijkt immers op zijn lijf geschreven. De slotklim buiten categorie is een mastodont van meer dan 12 kilometer, maar het blijft een relatief gelijkmatige klim. Laten we hopen dat hij goeie benen heeft vlak voor de rustdag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties