Nairo Quintana is nog niet tevreden en wil met deze bonus naar de tijdrit in Calpe

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nairo Quintana is nog niet tevreden en wil met deze bonus naar de tijdrit in Calpe

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nairo Quintana was maandag de sterkste in de etappe boven op Lagos de Covadonga. Dankzij de ritzege pakte hij de leiderstrui over van David De La Cruz en liep hij nog wat verder uit op grootste rivaal Chris Froome.

Het is de tweede keer dat Nairo Quintana in het bezit is van de leiderstrui. Maar deze keer wil de Colombiaan de rode trui niet meer afgeven. "Laten we hopen dat we deze trui nog een lange periode in ons bezit hebben. Ik voelde me fantastisch. Dit geeft me vertrouwen dat ik de Vuelta kan winnen", laat Quintana weten bij zijn team.

De Movistar-renner counterde op de slotklim een aanval van Alberto Contador en smeerde zijn grootste belagers nog wat tijd aan. "Ik volgde twee keer goed op zijn aanval en viel zelf twee keer aan op zoek naar ritwinst. Chris staat nog steeds kort bij mij. Nu moeten we blijven aanvallen om hem nog meer op achterstand te zetten."

Quintana wil met een bonus van drie minuten op Froome aan de tijdrit beginnen

Een kleine minuut voorsprong op Froome is natuurlijk heel krap met de tijdrit in Calpe (19e rit) in het achterhoofd. "Met een minuut voorsprong, blijft Chris de favoriet als we aan de tijdrit beginnen. Een kloof van drie minuten lijkt me redelijk goed om de tijdrit rustig te kunnen aanvatten", besluit Quintana

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties