Chris Froome blaast de concurrentie weg, twee Belgen in de top vijf!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Chris Froome blaast de concurrentie weg, twee Belgen in de top vijf!

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome heeft met heel veel overtuiging de tijdrit in de Ronde van Spanje naar zijn hand gezet. Hij verpulverde met een sterke tijd de tegenstand. Nairo Quintana is wel zo goed als zeker van de eindzege.

Het was even België boven in de tijdrit. Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) zette meteen een sterke richttijd neer, maar het was Yves Lampaert (Etixx-Quick Step) die onder zijn tijd dook. Met ook nog een sterke Thomas De Gendt (Lotto Soudal) was de top drie aan de finish even Belgisch gekleurd.

Maar dan moesten Jonathan Castroviejo en Tobias Ludvigsson nog komen. De Spanjaard van Movistar ging ruimschoots onder de tijd van de renner van Giant-Alpecin. En dan was het wachten op Chris Froome, die aan de tussenpunten toonde wie de specialist van dienst is.

Raket Froome

Met een tijd van 46'33" ging de kopman van Team Sky met maar liefst 44" onder de tijd van Castroviejo. Lampaert (4e) en Campenaerts (5e) eindigden knap in de top vijf. Nairo Quintana kwam als laatste binnen en moest meer dan twee minuten toegeven op rivaal Froome. Het belooft zaterdag mogelijk nog spannend te worden. De Colombiaan heeft een voorsprong van 1'21" op Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties