Etixx-Quick Step op weg naar 7e plek in Vuelta: "Een droom voor mij"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Etixx-Quick Step op weg naar 7e plek in Vuelta: "Een droom voor mij"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Etixx-Quick Step heeft voor de derde keer dit seizoen een plek in de top 10 van een Grote Ronde beet. David De La Cruz verraste, pakte een ritzege en droeg even de leiderstrui. Zonder ongelukken eindigt hij straks op een zevende plek.

Na Bob Jungels (6e in Giro) en Daniel Martin (9e in Tour) zal er opnieuw een renner van Etixx in de top 10 van een Grote Ronde eindigen. "Dit was een hele harde dag, maar ik wist dat ik nog even moest doorzetten om mijn doel te verwezenlijken", opent De La Cruz. "Ik ben gefocust gebleven en mag nu genieten van dit fantastische resultaat."

Betere renner worden

Zevende in de Vuelta worden, is echt een droom voor de Spanjaard. "Toen ik naar de Vuelta kwam, dacht ik aan een overwinning. In de top tien eindigen was een droom voor mij, maar na de rit naar Alto del Naranco begon ik in mijn kansen voor het klassement te geloven."

"Ik heb hier hard voor gevochten, met dank aan een fantastische ploeg. Dit geeft me vertrouwen en motivatie voor de toekomst. Nu wil ik even genieten van dit moment en blijven werken om nog een betere renner te worden", besluit De La Cruz.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties