Wielrennen

Boeckmans reageert: 'Die jongen mag niet meer omdat hij in de bak heeft gezeten'

Boeckmans reageert: 'Die jongen mag niet meer omdat hij in de bak heeft gezeten'

Kris Boeckmans had het woensdag tijdens Nokere Koerse aan de stok met Justin Jules van WB Veranclassic-Aquaprotect. De Fransman had Boeckmans gehinderd en dus bracht de Lotto Soudal-renner Jules terug naar achteraan in het peloton.

"Ik was aan het werken voor De Buyst toen Jules aan mijn zadel begon te trekken", doet Boeckmans zijn verhaal in HNB. "Hij moet van mijn lijf en van mijn fiets blijven. Hij heeft van alles in het Frans gevloekt. Toen dacht ik: Dan ga jij mee met mij naar achter."

Dat Jules 'geen gewone' is, wist Boeckmans al langer. De Fransman zat tussen 2008 en 2011 in de cel omdat hij zijn alcoholverslaafde stiefvader doodsloeg. "Je mag van alles doen, je kan eens een tikje geven of eens wringen, maar je moet je handen aan het stuur houden. Het is niet de eerste keer dat hij zoiets doet", klinkt het.

'Geen reden'

"Ze zeiden mij: Pas op, dat is geen gewone, want hij heeft drie jaar in de bak gezeten. Wel, dat mag geen reden zijn. Waarom zou die jongen meer dingen mogen", vraagt Boeckmans zich af. Jules eindigde uiteindelijk nog 16e in de sprint, maar wilde achteraf niet reageren.

Reacties 22 reacties

Gerelateerd nieuws