Wielrennen

'Van 800.000 kijkers naar maximaal 100.000 kijkers voor Milaan-Sanremo'

'Van 800.000 kijkers naar maximaal 100.000 kijkers voor Milaan-Sanremo'

De renners in Milaan-Sanremo zijn momenteel aan zet voor het eerste grote Monument van het seizoen. De koers zal, zoals u misschien gewoon bent, niet op Sporza worden uitgezonden en dat heeft zo ook zijn gevolgen voor de kijkcijfers.

De televisierechten van de Italiaanse koersen verhuisden dit seizoen van Sporza naar Eurosport. Daam Van Reeth, sporteconoom aan de KUL, verwacht dat slechts één Vlaming op acht op Eurosport zal afstemmen voor La Primavera. "Daarvoor baseer ik me op resultaten van Eurosport Nederland'', legt Van Reeth uit in HNB.

Niet op Eén

"Een koers op de publieke omroep haalt daar 400.000 kijkers. Dit jaar werd het openingsweekend voor het eerst live uitgezonden op Eurosport Nederland en er waren maar 10.000 kijkers. Dat is nefast voor de populariteit van de sport. Ik verwacht voor Milaan-Sanremo maximaal 100.000 kijkers. Terwijl zo'n monument op Eén 800.000 tot 1.000.000 mensen bereikt."

Commentator Jeroen Van Bellegem van Eurosport reageerde al. "Kijkcijfers van de openbare omroep als referentiepunt nemen is niet eerlijk voor een nichezender als Eurosport", klinkt het. "De mensen zijn het jarenlang gewoon geweest dat de koers op Sporza te zien was en het zal tijd vragen om aan te passen."

Reacties 44 reacties

Gerelateerd nieuws