Eindzege zo goed als binnen, maar toch gemengde gevoelens bij Gilbert: "Morgen revanche voor deze finale"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Eindzege zo goed als binnen, maar toch gemengde gevoelens bij Gilbert: "Morgen revanche voor deze finale"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert moest vandaag zijn leiderstrui verdedigen na een ultieme uitval van Mathias Brändle, daardoor kwam de sprint voor Kittel in het gedrang.

"We waren nog met heel wat ploegmaats voorin, maar toen Brändle vertrok moest ik reageren", aldus Gilbert voor de camera van Sporza. "Daardoor was de organisatie helemaal weg. Op zeshonderd meter van de streep kwamen we terug, maar ik was kapot. Ik kon Kittel niet meer helpen."

Ook de andere ploegmaats zaten stikkapot en Kittel werd derde. "Morgen gaat het in de korte etappe meteen full gas zijn. Marcel is gemotiveerd en we gaan wraak nemen voor deze finale." Voor het algemeen klassement ziet het er goed uit, met vijftig seconden voorsprong."

Mooie optie op de zege

"Of ik zeker ben? We zullen zien." Hij liet zich niet verrassen door de waaiers. "We wisten waar het zou gebeuren. Na een paar honderd meter lag werkelijk alles uit elkaar. We waren in de eerste breuk nog met zes samen."

Zijn dichtste concurrent van de dag voordien eindigde op minuten. "Ik wist niet meteen dat Durbridge niet mee was, pas na een paar kilometer hoorde ik het op de radio. Dat zorgde voor motivatie, want zijn tijdrit is écht sterk. Het is een mooie optie op de zege."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties