Wielrennen

Nieuw verhaal voor Sven Nys zondag: "Het is nu de andere kant van de sport waar ik bij betrokken word"

Nieuw verhaal voor Sven Nys zondag: "Het is nu de andere kant van de sport waar ik bij betrokken word"

Sven Nys is al een tijdje renner (en vooral crosser) af en is aan de slag als teammanager van veldritploeg Telenet Fidea. Maar zondag staat Nys voor een nieuwe uitdaging. Hij zal mee de koers becommentariëren op Sporza Radio.

"Ik vind het heel spannend, het is een totaal ander gegeven", legt Nys uit. "Je kunt niet meteen meegeven wat de mensen zelf zien. Je moet vertellen wat jij ziet en doorgeven naar de luisteraars. Ik ben heel blij dat ik dat mag doen. De radio is een medium dat erg gerespecteerd wordt in de wielerwereld."

En zelf vindt de Kannibaal van Baal het ook best leuk. "Commentaar geven doe ik heel graag. Het is nu de andere kant van de sport waar ik bij betrokken word. Ik heb ook fijne collega’s met veel ervaring in hun vak en fantastisch om mee te werken", klinkt het bij Sporza.

'Goeie band'

Nys zal plaatsnemen naast Christophe Vandegoor, een man die hij al jaren kent. "Ik heb het voordeel dat ik met die mensen al jaren contact heb als sporter en zo hebben we een goeie band opgebouwd. Christophe en ik hebben duizenden interviews gedaan, het zal zondag heel goed verlopen", besluit Nys.

Reacties 8 reacties

Gerelateerd nieuws