Het Belgische geweld in de Giro: Aanvallen, aanvallen en ... hopelijk een ritzege?

Redactie
| 0 reacties
Het Belgische geweld in de Giro: Aanvallen, aanvallen en ... hopelijk een ritzege?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er staan vrijdag 13 Belgen aan de start van de 100e editie van de Ronde van Italië. Meedoen voor het podium zal moeilijk worden voor onze landgenoten, maar ritwinst moet zeker tot de mogelijkheden behoren.

Twee Belgen gaan namens Lotto Soudal allebei voor een goed klassement: Bart De Clercq, die als neoprof al eens een rit in de Giro won, en de ervaren Maxime Monfort hopen zo dicht mogelijk tegen de top 10 aan te leunen. Verder kan Lotto Soudal rekenen op de snelle Jasper De Buyst en Sean De Bie. Die laatste is ook zeker niet traag aan de meet.

Maar ons land zal het dus vooral van de aanvallers moeten hebben. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) zal geregeld wel eens in de aanval trekken, indien de zin er natuurlijk is. En met Pieter Serry, Dries Devenyns (beiden Quick-Step Floors), Ben Hermans, Dylan Teuns (beiden BMC) hebben we enkele jongens die wellicht af en toe in de voorposten van een bergrit te zien zullen zijn.

Voor de 25-jarige Teuns wordt het zijn eerste Giro d'Italia. In de Waalse Pijl bewees hij met zijn derde plek op de Muur van Hoei al over snelle en explosieve benen te beschikken op een lastige bult in de slotfase. Hij kan dus wel eens een serieuze kanshebber zijn voor een ritzege.

Ook voor Laurens De Plus (Quick-Step Floors) zal er een nieuwe wereld opengaan met de Ronde van Italië. De 22-jarige Ninovenaar geldt als één van de grootste rondetalenten van ons land en kan er zich meten met de wereldtop van de klimmers. Het is bovendien zijn eerste Grote Ronde.

Voor Laurens De Plus wordt het zijn eerste Grote Ronde

Verder komen ook nog Iljo Keisse (Quick-Step Floors), Jurgen Van den Broeck (LottoNL-Jumbo) en Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) aan de start. Keisse zal vooral werk moeten opknappen, Campenaerts kan zich tonen in de tijdritten. Ook Van den Broeck is een opvallende naam, al zal hij zich niet meer op een goed klassement richten en vooral werken voor kopman Steven Kruijswijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties