Gaviria wint en pakt het roze in de Giro na gekke finale en zelden gezien huzarenstukje van Quick-Step Floors

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Gaviria wint en pakt het roze in de Giro na gekke finale en zelden gezien huzarenstukje van Quick-Step Floors

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat een ontknoping in de derde rit van de Ronde van Italië. Net als in de eerste etappe geen massasprint, maar wel een coupe van Quick-Step Floors, dat met zes renners ontsnapte in de slotfase. Een sterke Gaviria maakte het af.

De vroege vlucht in de derde etappe bestond uit vier renners. Eugert Zhupa (Willier-Southeast), Jan Tratnik (CCC), Ivan Rovny (Gazprom) en Kristian Sbaragli (Dimension Data) gingen samen op stap, maar echt groot werd hun voorsprong nooit. Die laatste liet zijn metgezellen ook achter nadat hij kostbare punten in de tussensprint had verzameld.

Tratnik was de laatste van de vluchters die overbleef. Maar in het peloton was een strijd aan de gang tussen de sprintersploegen en de team die hun klassementsman goed voorin wilden houden. Door impuls van Trek-Segafredo kwamen er scheurtjes in het peloton.

Wat een move van Quick-Step

Plots was Quick-Step Floors met zes mannetjes voorin te vinden, met dank aan een sterke Bob Jungels. De voorsprong schommelde om en bij de 20", in de achtervolging zette Lotto Soudal alles op alles om de roze trui van Greipel te verdedigen.

Maar vooral Jungels zorgde er voor dat het echte peloton niet meer terug kwam. Het werd een sprint en daarin haalde Gaviria het erg gemakkelijk voor Rüdiger Selig en Giacomo Nizzolo. Voor de Colombiaan een absolute dubbelslag, want ook de roze trui is een feit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties