Weinig spektakel in eerste echte bergrit naar de Etna, onbekende Sloveen zegeviert op vulkaan

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Weinig spektakel in eerste echte bergrit naar de Etna, onbekende Sloveen zegeviert op vulkaan

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste bergrit in deze 100e Giro heeft weinig spektakel opgeleverd. Op de slotklim naar de Etna won de nobele onbekende Jan Polanc, Ilnur Zakarin kwam te laat om nog bij de renner van UAE te komen. De toppers hielden zich al bij al gedeisd.

De vierde etappe die meteen na de rustdag het peloton naar de Etna bracht, kon de eerste rit worden die spektakel opleverde. Maar het verwachte spektakel kwam er niet. Het was uiteindelijk Jan Polanc (UAE), een overblijver van de vroege vlucht, die mocht zegevieren op de flanken van de Etna. Voor de Sloveen is het zijn tweede profzege.

Hectisch momentje in aanloop naar de Etna, want het peloton reed met dank aan roze trui Gaviria - die voor Jungels reed - verkeerd. Kruijswijk kwam ten val, maar kon al snel opnieuw op de fiets kruipen. Op de slotklim naar de vulkaan was Tiralongo de eerste in het peloton die aanging.

Polanc heel de rit in de aanval

Vooraan pas Polanc nog de enige renner die overbleef. De Fransman Pierre Rolland ging in de tegenaanval, maar hij werd gegrepen door Ben Hermans, die uitstekend werk verrichte voor zijn kopman Van Garderen. Polanc zijn voorsprong slonk met de minuut, maar de Sloveen hield toch nipt stand voor de aanstormende Zakarin.

De toppers hielden zich al bij al gedeisd. Op 3 kilometer van de streep ontbond Vincenzo Nibali zijn duivels, maar de andere toppers gaven geen duimbreed toe. Op anderhalve kilometer van de streep probeerde eerst Dumoulin en daarna Zakarin het.

Roze blijft bij ploeg Lefevere

Die laatste was wel succesvol en kreeg wél een voorsprong, maar strandde op enkele decameters van Polanc. Het roze is voor de Luxemburger Bob Jungels (Quick-Step Floors).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties