Nederlandse kampioen slaat toe in eigen land: "Lekker richting de Tour de France"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nederlandse kampioen slaat toe in eigen land: "Lekker richting de Tour de France"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is momenteel LottoNL-Jumbo dat heerst in de Ster ZLM Toer. Na winst in de proloog en de leiderstrui met Primoz Roglic, sprintte de jonge Dylan Groenewegen overtuigend naar de zege in de tweede rit.

Een zege die deugd deed voor de Nederlandse kampioen. "Winnen is altijd lekker", zei de 23-jarige sprinter na afloop. "We wisten al dat de vorm goed was. We hebben er weer een overwinning bij. Dat is lekker zo richting de Tour de France."

Uiteindelijk maakte de Nederlandse WorldTour-ploeg er een echte waaierrit van. "Op een gegeven moment hebben we het op de Oesterdijk op de kant getrokken en zaten we met zes man op veertien mee. Ik denk dat we een heel sterke koers hebben gereden: gecontroleerd vanaf de start tot aan de finish."

"Ten opzichte van de Tour de France van vorig jaar ben ik weer een stuk sterker geworden"

"Ten opzichte van de Tour de France van vorig jaar ben ik weer een stuk sterker geworden. Dat voel ik en dat blijkt ook uit de sprinttrainingen. Ik was natuurlijk vorig jaar ook een jaar jonger. In de Tour rijden de sterkste sprinters. Die doen hier ook een paar mee, maar kwamen er vandaag niet aan te pas en wij wel", besluit Groenewegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties