Wanty-Groupe Gobert verlengt het contract van debuterende Tour-Belg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Wanty-Groupe Gobert verlengt het contract van debuterende Tour-Belg

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij reed een ijzersterke Dauphiné en staat binnenkort voor de eerste keer aan de start van de Ronde van Frankrijk, maar er is nog goed nieuws voor Wanty-Groupe Gobert-renner Frederik Backaert. De 27-jarige heeft zijn contract bij de ploeg verlengd.

Backaert toonde zich recent in de Dauphiné door derde te worden in een etappe. Hij ziet nu zijn goede prestaties beloond worden. "Ik wilde voor de Ronde van Frankrijk tekenen zodat ik mijn toekomst kon verzekeren en op die manier wat druk kon wegnemen", aldus Backaert. "Dit verandert niets aan mijn motiviatie voor de Tour, waar ik me wil tonen."

Vijfde jaar

De renner begint volgend seizoen aan zijn vijfde jaar bij de ploeg. "Sinds mijn aankomst bij de ploeg vier jaar geleden merk ik elk jaar progressie. Niet alleen budgettair, maar ook structureel. De ambiance is hier ook onophoudelijk verbeterd. Ik hoop van mijn kant elk jaar te groeien, zoals ik tot op heden steeds deed."

"Ik had ook contact met andere ploegen, maar in een WorldTour ploeg zou ik steeds voor een kopman moeten werken. Ik wil graag soms mijn eigen kans gaan. Ik wil me blijven toeleggen op de klassiekers, en misschien nog een grote ronde afwerken om mijn motor te vergroten. De ploeg heeft vertrouwen in mij. Dat zorgt voor motivatie én resultaten", besluit Backaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties