Zorgen over Lotto Soudal-speerpunt? "Hij speelde een kilo of drie, vier kwijt"

Redactie
| 4 reacties
Zorgen over Lotto Soudal-speerpunt? "Hij speelde een kilo of drie, vier kwijt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Ster ZLM Toer is er in de sprints weinig te doen aan de Nederlandse kampioen Dylan Groenewegen. André Greipel moest al twee keer in het zand bijten tegen de snelle man van LottoNL-Jumbo. Maar ploegleider Bart Leysen maakt zich geen zorgen.

Volgens Leysen steekt één renner er momenteel bovenuit. "En dat is op dit moment Dylan Groenewegen", opent de Lotto Soudal-ploegleider bij HLN. "Iedereen voerde zijn taak tot in de puntjes uit. Ook André. Een paar dagen geleden kon hij dit nog niet, aangevreten als hij was door buikgriep en koorts."

"Hij speelde een kilo of drie, vier kwijt, geen volt 'spanning' zat er nog op zijn benen", vervolgt Leysen. Maar de Gorilla komt stilaan weer op zijn normale gewicht. En dat is goed nieuws met de Tour de France in aantocht. "Maar toch, het heeft zijn impact. Zeker bij zware inspanningen."

"Dit komt goed"

"Hoe goed zijn tijdrit woensdag ook was, in tegenstelling tot de andere jongens kon hij op de stroken met rugwind niet meer versnellen. Hij reed tegen een muur aan. Viel stil, om het cru te stellen. Het is nog zes weken tot de Champs-Elysées", grapt Leysen. "In alle ernst: dit komt net goed, denken we."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties