Een vierde voor Froome, geen off-day bij Porte of toch maar Quintana na de Giro?

Redactie
| 30 reacties
Een vierde voor Froome, geen off-day bij Porte of toch maar Quintana na de Giro?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De komende dagen zullen we in aanloop naar de Ronde van Frankrijk de kanshebbers voor de verschillende truien aan u voorstellen. De witte, groene en bolletjestrui kwamen al bod, vrijdag eindigen we met de favorieten voor de belangrijkste trui: de gele.

Met drie zeges in de afgelopen vier jaar is Chris Froome opnieuw de grote favoriet voor eindwinst in de Ronde van Frankrijk. Hoewel, zijn voorbereiding liep zeker niet van een leien dakje. Froome reed dit seizoen amper een mooi resultaat én kon bovendien ook niet altijd overtuigen in de Dauphiné.

Opvallend, want de jaren dat de kopman van Team Sky de Tour won, mocht hij telkens ook enkele weken daarvoor zegevieren in de Dauphiné. Er zijn dus zorgen over zijn conditie, maar Froome zelf stelt dat hij zich fris voelt en nooit zo klaar was voor de Tour.


Zijn grote uitdager is een ex-ploegmaat. Richie Porte gaat na zijn vijfde plek van vorig jaar op zoek naar het podium én meer in de Tour. De Australiër van BMC is al het hele seizoen in goede doen en won de Tour Down Under en de Ronde van Romandië. Ook in de Dauphiné leek hij op weg naar de eindzege, maar die ging toch nog naar Jakob Fuglsang.

In die laatste rit van de Dauphiné liet ook zijn BMC-ploeg het afweten. De komende drie weken zullen Greg Van Avermaet en co sterker voor de dag moeten komen. Ook een minpuntje voor Porte: de laatste jaren kende hij telkens wel een complete off-day in de Tour. Dat mag dit jaar absoluut niet gebeuren.

De andere grote uitdagers voor het geel zijn Nairo Quintana, Romain Bardet en Alberto Contador. 'El Pistolero' wil nog eens alles op alles zetten voor de Tour, maar gemakkelijk wordt het zeker niet. Romain Bardet is dan weer de hoop van de Fransen om 32 jaar naar Bernard Hinault nog eens met het geel in Parijs te staan.

Bardet eindigde vorig jaar verrassend als nummer twee. Het speelt in zijn voordeel dat er deze editie weinig kilometers tegen de klok zijn. Dat is voor zo wat alle uitdagers van Froome en Porte een voordeel. Nairo Quintana is de enige van het gezelschap die ook al aan de slag was in de Giro d'Italia.

Het wordt dus afwachten hoe Quintana die zware Giro en een lange periode zonder wedstrijden zal verteren in de Tour. Al is Quintana altijd beter in zijn tweede Grote Ronde van het seizoen. En bovendien krijgt hij de hulp van Alejandro Valverde, bezig aan een erg sterk seizoen.

Bij Astana is het uitkijken naar het koppeltje Fuglsang-Aru. De Italiaan moest door een blessure passen voor de Giro en zet zo alles op de Tour. Fuglsang, die vrijdag zijn contract bij Astana verlengde, bewees in de Dauphiné over de goede vorm te beschikken. Maar het podium is misschien nét te hoog gegrepen.

Ook om naar uit te kijken: Dan Martin is de klimmer bij uitstek bij Quick-Step Floors. Ook vorig jaar eindigde hij in de top 10, al hoopt hij dit seizoen een nieuwe stap hogerop te zetten. De jonge Louis Meintjes werd dan weer 8e in 2016 en is één van de rondetalenten voor de toekomst.

De favorieten van Wielerkrant.be voor de gele trui:

**** Chris Froome
*** Richie Porte en Nairo Quintana
** Romain Bardet, Alberto Contador en Fabio Aru
* Jakob Fuglsang, Alejandro Valverde, Dan Martin en Louis Meintjes

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties