Wordt record van Eddy Merckx verbroken? "Zal al blij zijn met één ritzege"

Redactie
| 1 reacties
Wordt record van Eddy Merckx verbroken? "Zal al blij zijn met één ritzege"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn klierkoorts was het lange tijd onzeker of Mark Cavendish wel tijdig fit zou geraken voor de Ronde van Frankrijk. 'Cav' is er toch bij en hoopt op een ritzege.

Het waren moeilijke maanden voor de Britse sprinter, maar in de Ronde van Slovenië maakte hij zijn comeback. "De conditie is niet ideaal, maar een sprinter heeft het voordeel dat hij met wat geluk kan winnen", klinkt het. "Als je het juiste wiel kiest en de juiste baan, dan is er een kans dat je wint."

"Dus is het de moeite waard om hier als sprinter die kans te benutten", citeert Sporza de Brit. "Enkele weken geleden was er nul procent kans dat ik de Tour zou halen. Maar ik begon me elke dag beter te voelen en ben blij dat het team me selecteerde."

Nog 4 stuks

Cavendish won al 30 ritten in de Tour. Merckx blijft recordhouder met 34 stuks. "Vroeger was ik daar niet mee bezig. Pas vorig jaar werd het een realistisch doel na m'n vier ritzeges. Maar ik zal het record dit jaar niet breken, daar ben ik realistisch in. Ik zou al tevreden zijn met 1 ritzege, al zou het geen mislukking zijn als ik daar niet in slaag", besluit Cavendish.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties