Duidelijke taal bij Team Sky: "Nooit aan Chris Froome getwijfeld"

Redactie
| 3 reacties
Duidelijke taal bij Team Sky: "Nooit aan Chris Froome getwijfeld"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Sky domineerde zaterdag de tijdrit in de Tour de France en pakte de zege met Geraint Thomas. Maar nog belangrijker: Chris Froome zette zijn concurrenten een serieuze hak en nam bijna meer dan een halve minuut op zo goed als al zijn rechtstreekse rivalen.

"Dit hadden we zelf niet voorspeld, maar het is natuurlijk wel een mooi begin", aldus ploegleider Servais Knaven bij Sporza. "Wat Geraint Thomas betreft: het is hem van harte gegund. We wisten dat dit ooit zou gebeuren, maar voor mij is dit toch een beetje een verrassing. Na zijn blessure in de Giro had Geraint immers niet veel gekoerst."

Het is duidelijk: Team Sky is meer dan klaar om Froome naar een nieuwe eindzege te loodsen. "In de breedte toont de tijdrit aan dat we er klaar voor zijn. Het is begrijpelijk dat sommige mensen in de aanloop naar de Tour aan bijvoorbeeld Chris Froome twijfelden."

Geen twijfels over Froome

En over Froome zijn er duidelijk ook geen twijfels bij de Nederlander. "Het was mooi geweest als Froome een rit gewonnen had in de Dauphiné of er de eindzege gepakt had, maar wij hebben nooit aan hem getwijfeld. We zijn ook nooit nerveus geweest", klinkt het.

"Froome heeft opgebouwd naar de Tour en groeide naar zijn top toe. Dat heeft hij gisteren al bewezen. In de bochten heeft hij geen risico's genomen, maar op de rechte stukken heeft hij hard gereden", besluit Knaven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties