Winnaar van de dag: "Chapeau wedstrijdjury, zelfs al is het de wereldkampioen"

Redactie
| 39 reacties
Winnaar van de dag: "Chapeau wedstrijdjury, zelfs al is het de wereldkampioen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Fransen hebben eindelijk een opvolger beet voor Jimmy Casper, de laatste Franse sprinter die in 2006 een massasprint won in de Tour de France. Dinsdag was het de beurt aan Arnaud Démare, die nu heel wat rijper geworden is.

"Twee jaar geleden trapte ik ook al de wattages om een massaspurt te kunnen winnen", aldus Démare. "Alleen was ik er toen nog niet klaar voor. Het was vooral een mentale kwestie. Met dezelfde instelling van toen lag ik nu tegen de grond. Dat is het verschil. Nu weet ik duidelijk wat ik wil. Ik ben rijper, zowel mentaal en fysiek."

Vuile sprint

Het was een chaotische sprint, met de elleboog van Sagan en de valpartij van Cavendish. "We wisten allemaal dat het een heel vuile sprint zou worden", citeert HNB de FDJ-renner. "Dit was eigenlijk de eerste overgangsetappe van de Tour. De hele dag hadden we tegenwind en er was geen koers zodat iedereen fris de finale inging."

Over de uitsluiting van Sagan had Démare nog het volgende te zeggen. "Ik heb de beelden nog niet teruggezien, maar als Sagan effectief ver over de streep is gegaan, dan zeg ik: chapeau wedstrijdjury, zelfs al is het de wereldkampioen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties