Barguil ziet winst in koninginnenrit met pak slachtoffers door de neus geboord door Uran

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Barguil ziet winst in koninginnenrit met pak slachtoffers door de neus geboord door Uran
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De koninginnenrit in de Ronde van Frankrijk heeft heel wat slachtoffers geëist, maar wát een nummer kregen we te zien van Warren Barguil! Hij bleef alleen over, werd ingelopen, dacht te winnen, maar verloor dan toch!

De rit werd gekleurd door een massale ontsnapping van een veertigtal renners met daarbij vier Belgen. De Gendt, Benoot en Wellens vormden het drietal van Lotto-Soudal en ook de eeuwige Jan Bakelants was in de voorposten terug te vinden.

Benoot leek van de vier de beste, al kwam Bakelants meerdere keren terug naar voren nadat hij gelost werd. De Gendt en Wellens moesten het snel voor bekeken houden op de eerste van drie beklimmingen buiten categorie.

Het was een helse tocht met in totaal zeven beklimmingen, maar alles moest gebeuren op de beklimming van de Mont du Chat. Froome was toen Geraint Thomas al kwijt na een val -met een sleutelbeenbreuk moest de tweede uit de stand de Tour verlaten- maar de armada van Sky bleef imposant.

Angst voor Patron Froome

Tot Froome een mechanisch probleem had én Aru daarvan gebruik maakte om aan te vallen. Iedereen schoof mee, maar daarna ging de rem dicht. De angst voor de reacties op zo'n laffe daad bleek te groot. Froome keerde terug, Fuglsang ging in de aanval.

Daarvoor was Barguil de laatste overblijver van de kopgroep, al bleef Benoot heel lang aanklampen. De echte strijd werd in de groep der favorieten gestreden. Daar moest Contador er al héél snel af en Aru, Porte en Martin vielen de trui van Froome aan.

Maar Froome wou daar niets van weten en ging zelf vol door. Aru kraakte, maar keerde terug. Quintana moest er helemaal af en zou heel wat tijd verliezen, maar niet zoveel als Contador, die haast stil stond op de Mont du Chat.

Zware val Porte en Martin

De groep der favorieten stortte zich naar beneden en Richie Porte schatte een bocht helemaal verkeerd in. Hij ging hard over de kop en sleurde Martin mee in zijn val. Dat kan u hier nogmaals bekijken.

Bardet sprong nog weg uit de groep der favorieten en ging op zoek naar leider Warren Barguil. Daarachter draaiden Froome, Aru, Fuglsang en Uran goed rond. Bardet liet Barguil ter plekke en stoof naar de aankomst, die in de stad van zijn ploegbaas lag.

Bardet tegen halve ploegentijdrit

Bardet kon het niet volhouden tegen vijf man, met Barguil er ook bij, dus werd het een sprint van stervende zwanen. Fuglsang verraste de hele hoop bijna, maar iedereen viel nog op zijn wiel. Barguil dacht te winnen, maar Uran haalde het op de finishfoto!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties