Benoot verbaasde opnieuw iedereen: "Toch blij met die rustdag"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Benoot verbaasde opnieuw iedereen: "Toch blij met die rustdag"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot is dit seizoen zijn ritme bergop echt aan het vinden. De jonge Belg deed het al in de Dauphiné en liet dat zondag nog eens zien.

Hij putte motivatie uit de misser van zaterdag. “Ik was graag gisteren (zaterdag, nvdr.) al mee geweest met die grote groep, maar ik zat te ver. De rest van de dag kon ik me sparen en ik hoopte vandaag een rol te kunnen spelen", aldus Benoot.

"Deze morgen voelde ik me nog niet optimaal, maar eens in de koers voelden de benen helemaal niet slecht aan. Vandaag miste ik de slag niet. Toen de schifting doorgevoerd werd, kon ik goed standhouden. Ik raakte helemaal vooraan en dat was plezant."

Barguil ging toch mijn petje te boven -Tiesj Benoot

Met Gallopin had hij nog een goeie ploegmaat mee. "Toen Tony voorop reed was dat ook een goede situatie voor ons. Nadat hij ingelopen was probeerde ik naar Barguil toe te rijden, maar dat ging mijn petje te boven en toen kwamen de klassementsrenners.”

Toch was er nog een kans op een ereplaats. “In de vallei hadden we drie minuten verloren, anders was ik misschien wel over de top geraakt voor de klassementsrenners en had ik voor een mooie ereplaats kunnen rijden. Hoe dan ook mag ik tevreden zijn met mijn prestatie en de manier waarop ik me getoond heb. Ik ben wel blij dat we morgen een rustdag hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties