Froome schat kansen concurrentie in: "Met die chrono in Marseille in het achterhoofd, is hij toch een bedreiging"

Redactie
| 9 reacties
Froome schat kansen concurrentie in: "Met die chrono in Marseille in het achterhoofd, is hij toch een bedreiging"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was de laatste jaren zelden zo spannend aan het begin van de slotweek van de Tour. Chris Froome begint met het geel als topfavoriet naar de weg richting Parijs, maar heel wat concurrenten hebben slechts een kleine achterstand.

"Ik ben daar niet verrast door. Ik heb het in Düsseldorf al gezegd: dit wordt de grootste uitdaging van mijn carrière", is Froome duidelijk. Zowel Fabio Aru, Romain Bardet als Rigoberto Uran volgen binnen de halve minuut van de Team Sky-renner. "Aru heeft de eerste aankomst bergop in deze Tour gewonnen."

"Misschien had hij in Rodez niet zijn beste dag, maar hij is al sterk geweest in de derde week van een grote ronde", citeert Sporza de Brit. "Bardet is altijd sterk in de slotweek en heeft een team dat hem steunt. Hij zette me gisteren onder druk en heeft een ploeg die kan controleren."

Uran herrezen

Maar vooral het feit dat Uran geen slechte tijdrijder is, geeft Froome toch wat kopzorgen. "Uran is dan weer de outsider die onder de radar blijft. Hij is wellicht de beste tijdrijder van dit groepje. Met die chrono in Marseille in het achterhoofd, is dat toch een bedreiging", weet Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties