Hierdoor verloor Dan Martin kostbare tijd en twee plaatsen in het klassement...

Redactie
| 1 reacties
Hierdoor verloor Dan Martin kostbare tijd en twee plaatsen in het klassement...

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Daniel Martin was het een dag om snel te vergeten in de Tour de France. Martin zat niet in de voorste groep toen het peloton splitte na waaiervorming. De Ier verloor zo 51" seconden op Froome en co en zakte naar de 7e plaats in het algemene klassement.

"Ik werd onopzettelijk aangetikt door Romain Bardet", legt Dan Martin uit in HLN. "Daardoor verloor ik tien, vijftien plaatsen. Net dan splitte het. Ik zat links en de waaier reed weg op rechts. Foutje? Misschien wel, ja. Maar... that's bike racing, you know."

Ook de benen van de Ier waren niet super een dag na de rustdag. "Eigenlijk gingen we vandaag een beetje collectief door de hel. De ploeg zag af. Eerder verloren we Trentin al, nu ook Gilbert. En er sukkel(d)en nog andere jongens met gezondheidsproblemen: Kittel, Stybar, Vermote, een verzorger en ploegleider ook. Dat hakt erin, het was knokken."

Vrijheid voor ritzege

In de finale bleven enkele Bauder en Brambilla over. "Vooral Bauer deed een ongelooflijke job, de hele dag lang. He was killing me at the end. Het tijdsverlies van 51 seconden is heel ongelukkig, maar het zijn dingen die kunnen gebeuren. Misschien krijg ik nu wat meer vrijheid met het oog op een ritzege. Maar zelfs het podium is nog niet buiten bereik. Er kan nog heel veel gebeuren, die vier resterende dagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties