Uran in de wolken: "Maar weet niet of ik Froome ooit kan kloppen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Uran in de wolken: "Maar weet niet of ik Froome ooit kan kloppen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rigoberto Uran werd, op gevorderde leeftijd, dé revelatie van deze Tour de France, samen met Warren Barguil en Marcel Kittel. Elk op hun terrein uiteraard. Vandaag zette hij de kroon op het werk.

In de tijdrit ging hij een geplafonneerde Romain Bardet gezwind voorbij op weg naar de tweede plaats. Een hoogtepunt in de carrière van de Colombiaan, ooit nog de Tourhoop van Quick-Step.

Toen kwam het er niet uit, deze keer wel. "Dit is de belangrijkste prestatie uit mijn carrière", aldus Uran. "Ik heb een rit gewonnen in deze Tour én was ook al twee keer tweede in de Giro, maar dit is hoger."

Weet niet of ik Froome in de toekomst zal kunnen verslaan

-Rigoberto Uran

Vooral in zijn land zal hij anders bekeken worden. "In Colombia zijn ze het gewend dat Nairo Quintana het podium in de Tour haalt, maar dat bewijst dat er heel wat wielertalent in Colombia is."

Een stapje hoger in de komende jaren -en dus de Tour winnen- wordt moeilijk. "Ik weet niet of ik Froome in de toekomst zal kunnen verslaan. Zijn team is zo sterk, ze kunnen overal het verschil maken en hebben de koers van start tot finish gecontroleerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties