Edward Theuns vertrekt voor 100% zeker bij Trek-Segafredo, maar naar waar...?

Redactie
| 0 reacties
Edward Theuns vertrekt voor 100% zeker bij Trek-Segafredo, maar naar waar...?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Edward Theuns zal volgend jaar niet meer uitkomen voor Trek-Segafredo en zal dus de Amerikaanse ploeg verlaten. Maar de Oost-Vlaming houdt zijn lippen nog stijf op elkaar over zijn volgende werkgever.

Vanaf 1 augustus mogen transfers in de wielerwereld bekendgemaakt worden, maar Theuns wil nog niks lossen. "Ik laat de aankondiging van mijn nieuwe ploeg aan de ploeg zelf", opent de renner. "Ik wil met een propere lei beginnen. Rood of zwart-wit? Geef mij maar blauw-wit van AA Gent. Het is nooit een gemakkelijke keuze. Je moet als renner goed de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen."

In tegenstelling tot bij de voetbalwereld is een transfer in het wielrennen heel anders. "Ik heb het gevoel dat een transfer in het wielrennen meer een keuze is van de renner zelf", aldus Theuns bij Sporza. "Voor de ploegen is het een vervelende situatie. Zij houden er zelden iets aan over als ze een renner kwijtspelen. Er wordt bij ons ook gewerkt met minder lange contracten."

'Respect'

"Het zou ook niet evident zijn om midden in het seizoen over te stappen. Het is nu al krap om op één winter aangepast te geraken aan het materiaal en de werking van de nieuwe ploeg. In dat opzicht is het wel goed dat de contracten worden nageleefd. Het draait om respect. Anders krijg je situaties zoals die van Coquard die de Tour niet meer mag rijden omdat hij zijn ploeg verlaat", besluit Theuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties