VIDEO: Alberto Contador kondigt afscheid aan

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
VIDEO: Alberto Contador kondigt afscheid aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het einde is in zicht voor Alberto Contador. 'El Pistolero' zal binnen twee weken aan de start staan van de Ronde van Spanje, maar dat wordt zijn laatste opdracht als profrenner. Daarna neemt Contador afscheid van het wielrennen.

Contador postte een video op sociale media waarin hij zijn afscheid aankondigt. Hij zal de Vuelta nog rijden en houdt het daarna voor bekeken. "Ik wil jullie informeren over twee dingen. Het eerste is dat ik zal deelnemen aan de Ronde van Spanje die op 19 augustus van start gaat", opent Contador.

"Het tweede is dat het mijn laatste wedstrijd zal zijn als professionele renner", verrast 'El Pistolero'. "Ik zeg dit op een gelukkige manier, niet op een negatieve. Ik heb lang over deze beslissing nagedacht en ik denk niet dat er een beter afscheid is dan in mijn thuisrace in eigen land."

Twee keer de Tour gewonnen

"Ik ben er zeker van dat het drie mooie weken zullen worden en ik kan niet wachten om te starten", besluit Contador. De Spanjaard won in zijn carrière twee keer de Tour, één keer de Giro en drie keer de Vuelta. Maar de laatste jaren liep het - vaak dankzij pech - minder goed in de Grote Rondes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties