Wielrennen

Dé voorbereiding op zijn gouden plak: "Ik vermeed elk sociaal contact"

Dé voorbereiding op zijn gouden plak: "Ik vermeed elk sociaal contact"

Victor Campenaerts kroonde zich een week geleden tot Europees kampioen tijdrijden, na een kleine bonus op Maciej Bodnar. In zijn voorbereiding naar het goud moest alles wijken. Ook sociaal contact.

Campenaerts wilde absoluut mikken op het podium. En meer zelfs. "Ik wist dat als ik een superdag had de kans heel groot zou zijn dat ik goud zou halen", blikt Campenaerts terug op zijn Europese titel. "Het zit in mijn karakter om die ambitie ook op voorhand uit te spreken. Yves (Lampaert) zal dat niet doen. Hij is schuchterder."

Campenaerts had zich tot in de puntjes voorbereid op het EK. "Ik had alles voor het EK gelaten. Als ik thuis was, lag ik alleen in mijn zetel na de training. Ik vermeed elk sociaal contact", zegt hij bij Sporza. "Nu het gelukt is, neem ik wel wat tijd om me te ontspannen: eens op café gaan, een frietje eten,..."

Zegegebaar

"Ik was er zelfs zo mee bezig, dat ik al nagedacht had over een zegegebaar als ik veel voorsprong zou hebben. Toen ik bij het laatste tussenpunt hoorde: "Komaan, je ligt tien seconden voor" heb ik eraan gedacht. Maar blijkbaar zei De Weert "drie" seconden. Maar toen hij zei dat ik tot aan de finish moest sprinten, heb ik het maar zo gelaten. Gelukkig maar", besluit Campenaerts.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.