Wielrennen

Kritische Patrick Lefevere stelt zich vragen bij Giro-start in Israël

Kritische Patrick Lefevere stelt zich vragen bij Giro-start in Israël

De Giro start volgend jaar in ... Israël. Jan Bakelants liet al weten dat zijn zin voor de Ronde van Italië over is, ook teammanager Patrick Lefevere (Quick-Step Floors) maakt zich (financiële) zorgen.

"De veiligheid van mijn renners en personeel zijn mijn hoogste prioriteit", opent Patrick Lefevere bij Sporza. "Ze mogen op hun kop gaan staan, geen sprake van dat ik mijn mensen in gevaar breng. Dat is ook de reden waarom we al een paar jaar niet meer naar de Ronde van Turkije trekken. Maar dat is hier geen optie. We móéten starten, want het is een WorldTour-koers."

Veiligheid boven alles, al lijkt Lefevere zich daar niet zoveel zorgen over te maken. "Als je het nieuws volgt, zie je dat er soms iets gebeurt in Israël, maar het land staat ook aan de top van de wereld qua veiligheidsmaatregelen. En er kan in Ardooie of op de Champs-Elysées ook iets gebeuren."

"Er kan in Ardooie of op de Champs-Elysées ook iets gebeuren"

De ploegmanager hoopt wel dat er financieel iets tegenover staat. "Als je zoveel inspanningen levert qua transfers, dan mag er compensatie volgen. Want wie zal dat allemaal betalen? Nu krijgen we 60.000 euro om met 32 mensen 25 dagen rond te trekken."

"Ik ben nog nooit in Israël geweest. Naar het schijnt is Jeruzalem een supermooie stad. De mensen zijn er heel enthousiast. Alleen maakt dat mijn rekening niet", besluit Lefevere koeltjes.

Reacties 0 reacties

Tags : Giro

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.