Wielrennen

Waarom België een échte ronderenner mist? "Als het er op aan komt, genieten jullie meer van Boonen of Van Avermaet"

Waarom België een échte ronderenner mist? "Als het er op aan komt, genieten jullie meer van Boonen of Van Avermaet"

België heeft klassieke renners genoeg, maar de laatste jaren is er behalve Jurgen Van den Broeck nooit een renner opgestaan die voor een klassement ging in het rondewerk. De Nederlanders hebben dat wél. Tom Dumoulin weet waarom.

Dumoulin zette heel Nederland in extase door de Giro d'Italia enkele maanden geleden te winnen. "Bij ons is het cool om klassementsrenner te zijn. De nieuwe Zoetemelk worden, dat is het summum", aldus de in Kanne wonende Nederlander in HNB.

"In België lijken jullie daar ook wel naar te snakken, maar als het ­er op aan komt genieten jullie toch meer van Boonen of Van Avermaet. Meer dan van Jurgen Van Den Broeck", vervolgt de renner van Sunweb. Maar misschien was Dumoulin een andere renner geweest als hij niet in Maastricht, maar enkele kilometers verder geboren was?

Andere renner?

"Goeie vraag. Dan was ik ook opgegroeid met dat Vlaamse voorjaar. Dan had ik dat soort koersen veel meer gereden en was ik wellicht meer een type Van Avermaet geworden. Wat niet per se een goed idee was geweest, want ik heb niet die sprint van de Flandriens. En dan had ik nooit de Giro gewonnen", besluit hij.

Reacties 0 reacties

Tags : Tom Dumoulin

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.