De Gendt toont zich sportieve verliezer: "We wisten dat dat cruciaal zou zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De Gendt toont zich sportieve verliezer: "We wisten dat dat cruciaal zou zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen tweede Belgische ritzege in de Ronde van Spanje. Thomas De Gendt en Floris De Tier zaten in de juiste ontsnapping, maar De Gendt werd de eerste Belg op een vierde plek. Hij toonde zich een sportieve verliezer.

De vlucht kwam al snel tot stand in de 7e rit. "De ontsnapping was vrij snel gevormd en we werkten meteen goed samen", legt De Gendt uit bij zijn team. "We wisten dat het laatste klimmetje cruciaal zou zijn en daar wilde ik mijn energie voor sparen. Vooraf iets proberen had geen zin. Op de klim zat iedereen à bloc en Mohoric reed op kousenvoeten weg. Hij bleek net iets frisser te zijn dan de rest van ons."

'De sterkste heeft gewonnen'

"De sterkste heeft gewonnen, dat is duidelijk. Van Mohoric is geweten dat hij een sterke daler is, maar mijn twee kompanen zijn dat ook en toch konden we de kloof niet kleiner maken. Op het vlakke hadden we nog wat kans, maar een kilometer voor de streep wisten we dat het over was. Ik heb vol gereden en dacht enkel aan de zege, een topdrieplaats was niet van belang."

Voor De Gendt was de etappe van vrijdag alleszins een geruststelling. "Ik ben blij dat de benen steeds beter aanvoelen. Dit is immers mijn eerste koers sinds de Tour. Ik zal blijven in de aanval trekken deze Vuelta en hopelijk komt er iets uit de bus", besluit De Gendt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties