Positieve conclusie voor Lotto Soudal-Belg na afloop van Vuelta-rit van zaterdag: "Een teken dat ik goed ben"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Positieve conclusie voor Lotto Soudal-Belg na afloop van Vuelta-rit van zaterdag: "Een teken dat ik goed ben"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vijf Belgen gingen zaterdag op zoek naar ritwinst in de Ronde van Spanje, maar het was uiteindelijk Quick-Step Floors-renner Julian Alaphilippe die de handen in de lucht mocht steken. "Jammer genoeg waren Maxime en ik niet explosief genoeg om hem te volgen", zegt Bart De Clercq.

Declercq zat samen met zijn ploegmaat Monfort in de ontsnapping van de dag. "Er werd aan een heel hoog tempo gekoerst in het begin van de etappe. Hoewel ik me niet helemaal top voelde, raakte ik toch mee voorop dus dat was een goed signaal", zegt de Lotto Soudal-renner.

"Met ook Maxime erbij waren we als ploeg goed vertegenwoordigd. We draaiden mooi rond vooraan, al was het lastig met de wind schuin tegen. We wisten dat de slotklim allesbepalend zou zijn. In de aanloop naar de voet volgden de eerste prikken. Op de eerste steile strook reed Majka weg met een ploegmaat voor zich uit."

Niet explosief genoeg

Maar dat tempo konden de Lotto-mannen net als de andere Belgen niet aan. "Jammer genoeg waren Maxime en ik niet explosief genoeg om hem te volgen. De kloof bleef relatief klein, maar er naartoe rijden zat er niet meer in. Ik zie de rit van vandaag als een teken dat ik goed ben en ik hoop nog een beter resultaat neer te zetten in het vervolg van deze Vuelta", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties