Opnieuw pech voor Quick-Step Floors-speerpunt, die het WK in Bergen in het gedrang ziet komen

Redactie
| 0 reacties
Opnieuw pech voor Quick-Step Floors-speerpunt, die het WK in Bergen in het gedrang ziet komen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanty-Groupe Gobert-renner Xandro Meurisse won woensdag de Stadsprijs van Geraardsbergen, maar voor een andere grote naam zat de wedstrijd er al na zo'n 10 kilometer op. De Colombiaan Fernando Gaviria kwam al snel ten val.

Fernando Gaviria was in juli al enkele weken out, maar kende opnieuw pech. Na 10 kilometer kwam hij ten val door een klapband van een renner voor hem. De Colombiaanse sprinter, die van het WK een doel maakte, blesseerde zijn knie. "Zijn knie is geblutst. Er ligt ijs op", vertelt Patrick Lefevere in HNB. "We hopen dat de schade meevalt."

"Al sinds het einde van de Giro is het WK mijn enige doel van het seizoen"

Voor de Colombiaan zelf is het een race tegen de klok voor het WK. Al ziet hij het positief tegemoet. "Ik ben in orde. De conditie is goed. Al sinds het einde van de Giro is het WK mijn enige doel van het seizoen. Ik kan rekenen op een sterke Colombiaanse ploeg. Quintana en Uran gaan mee om mij te helpen."

"Ik zag het parcours al op het internet. Die heuvel moet mij liggen. In Milaan-Sanremo geraak ik toch ook over de Poggio? Er liggen ook kasseien en de kans op regen is groot. En waar kan je daar beter aan wennen dan in Flanders. Deze kleine Belgische koersen zijn ideaal", besluit Gaviria.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties