OFFICIEEL: Belgische klimmer Eliot Lietaer verlaat Sport Vlaanderen-Baloise voor andere Belgische ploeg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Belgische klimmer Eliot Lietaer verlaat Sport Vlaanderen-Baloise voor andere Belgische ploeg

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 27-jarige West-Vlaming Eliot Lietaer heeft zijn nieuwe ploeg voor 2018 beet. Na zes seizoenen bij Sport Vlaanderen-Baloise gaat de klimmer voor het continentale WB Veranclassic-Aqua Protect fietsen.

Lietaer kon in 2017 enkele knappe resultaten voorleggen. Zo werd hij onder meer 12de in de Ronde van Noorwegen en de Ronde van Burgos, 6de in de Tour des Fjords en 8ste in de Ronde van Wallonië. "Ik heb al een tijdje contact met Christophe Brandt", legt Lietaer zijn overstap uit.

Er was al snel een akkoord tussen beide partijen. "We hebben elkaar ontmoet in het gezelschap van ploegleiders Thierry Marichal en Frédéric Amorison. We zaten snel op dezelfde golflengte. En na een heel constructief gesprek bereikten we een akkoord om in 2018 met elkaar in zee te gaan."

Lastigere wedstrijden

"De precieze doelen moeten nog afgebakend worden, maar in het algemeen wordt het mijn opdracht om de ploeg te versterken in vooral de lastige wedstrijden met veel hoogteverschil, in de rittenwedstrijden en in de zwaarste eendagskoersen. Ik ben heel blij dat ik naar WB-Veranclassic-Aqua Protect kan overstappen en ik kijk al uit naar 2018", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties