Lampaert verrast: "Judo of koers? Dan kies ik judo"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Lampaert verrast: "Judo of koers? Dan kies ik judo"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Yves Lampaert werd 2017 echt het jaar van de grote doorbraak in de klassiekers. De renner van Quick-Step Floors won Dwars door Vlaanderen. Hij zette in de sportwereld zijn eerste stappen echter op de tatami.

Samen met Delfine Persoon, huidig bokskampioene, werd hij op jonge leeftijd judoka, maar toch koos hij daarna voor de koers. “De koers had meer weerklank. Won ik met judo een kampioenschap, dan moest ik de volgende dag aan mijn mémé zeggen dat ik had gewonnen. Maar werd ik eens zesde in een koerske, dan belde ze nog diezelfde avond om mij te feliciteren", aldus Lampaert in Het Nieuwsblad.

“Toen ik in mijn eerste jaar bij de juniores meteen een paar ereplaatsen veroverde, had ik al meer verdiend dan in al die jaren judo tezamen. Pas op, ik blijf judo een fantastische sport vinden", geeft hij aan.

In het begin probeerde ik het nog te combineren

Hij zapt er zelfs bewust naartoe. "Wanneer er tegelijk judo en koers op tv is, zap ik naar het judo: korter, meer actie. Judo is zeer zwaar. Het duurt maar drie minuten, maar je bent bekaf en compleet verzuurd.”

“In het begin heb ik nog geprobeerd om beide sporten te combineren. Judotrainingen zijn moordend, intensief, zwaarder dan koerstrainingen. Een ideale basistraining eigenlijk. Maar van koersen worden je spieren korter. Ik sukkelde dus van de ene verrekking in de andere. Mijn ploegleider kwam erachter en het was gedaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties