Paul Herygers heeft mogelijke verklaring voor mindere start Wout Van Aert én verrast bovendien: "Wout is favoriet om wereldkampioen te worden"

Redactie
| 0 reacties
Paul Herygers heeft mogelijke verklaring voor mindere start Wout Van Aert én verrast bovendien: "Wout is favoriet om wereldkampioen te worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Paul Herygers heeft een mogelijke verklaring voor de mindere seizoensstart van Wout Van Aert. Volgens de analist is Van Aert 'te vroeg uit zijn zetel gekropen'. Al duidt hij Van Aert wel aan als topfavoriet voor het WK.

"Wout van Aert moet het voorlopig ondergaan en daar is niets aan te doen", vertelt Herygers. "Hij moet zich erbij neerleggen dat er momenteel iemand beter is. Toch blijft Van Aert in mijn ogen de grote favoriet om wereldkampioen te worden", verrast hij. "Hij kan op het WK heel wat goedmaken, en daar geloof ik in. Ik zie het hem eind januari wel klaarspelen, want dat parcours is gesneden koek voor hem."

"Mijn raad voor Van Aert? Rustig blijven en geniepig toewerken naar de kampioenschappen. Geloof me: dan zal er wel onrust komen in het peloton", aldus Herygers, die wel een mogelijke verklaring heeft voor de mindere vorm van Van Aert. "Wout zag zijn ploegmakkers van Veranda’s Willems-Crelan - tijdens het wegseizoen - kreunen op televisie en toen dacht hij misschien: ik moet maken dat ik die mannen help."

Van Aert pakte ook uit met enkele knappe prestaties. "Dat deed hij uiteindelijk ook, want hij heeft de ploeg gered. Wie knoopte er aan met de overwinningen? Wout van Aert. Maar dat was niet goed. Hij is te vroeg uit zijn zetel gekropen en moest langer uitrusten", vervolgt hij in HLN.

"Van Aert rijdt helemaal niet slecht. Er is nu eenmaal ooit in Kapellen een zekere Mathieu van der Poel geboren. Zo iemand bepaalt zijn carrière. Anders was er geen vuiltje aan de lucht. Maar als van der Poel ook maar een verkoudheidje krijgt, dan is de situatie omgekeerd. Het lijkt nu allemaal zo dramatisch, maar vergeet niet: Van Aert kan wel voor de derde keer op rij wereldkampioen worden hé", besluit Herygers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties