Toekomst zit goed wat betreft Belgisch talent op de piste

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Toekomst zit goed wat betreft Belgisch talent op de piste
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niet alleen onze landgenoten Kenny De Ketele en Moreno De Pauw maakten met hun eindzege in de Zesdaagse van Gent indruk, ook enkele andere (jonge) Belgen lieten zich opmerken. De toekomst oogt bijzonder mooi.

Lindsay De Vylder en Robbe Ghys waren de twee revelatie in de Zesdaagse van Gent. Met hun prille leeftijd van respectievelijk 22 en 20 jaar oud eindigden ze op een knappe vierde plek. Met 290 punten en op twee rondes van eindwinnaars De Ketele en De Pauw.

De nieuwe Keisse

Beide renners zijn ongetwijfeld mannen voor de toekomst. Ghys werd door 'Keizer van het Kuipke' Iljo Keisse dan weer gesolliciteerd om volgend seizoen met de Keizer zelf in het Kuipke te rijden. Benieuwd of de organisatoren volgend seizoen op die vraag zullen ingaan.

En dan is er natuurlijk de amper 19-jarige Gerben Thijssen, misschien wel één van de grootste talenten op de piste. Hij eindigde met de Duitser Lampater op een 6e plek.

Alsof dat nog niet genoeg is, reed de 23-jarige Otto Vergaerde naar de 7e plek. Jonas Rickaert, ook nog altijd maar 23 jaar oud, pakte de 8e plek in Gent. Met allemaal jonkies onder de 23 jaar op de piste, lijkt de toekomst erg rooskleurig te zijn voor ons land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties