Wielrennen

"Vroeger was ik content als ik een keer op het podium van de E3 Harelbeke stond"

"Vroeger was ik content als ik een keer op het podium van de E3 Harelbeke stond"

Greg Van Avermaet kan vanavond zijn vierde 'Kristallen Fiets' winnen. In dat geval evenaart de 32-jarige Waaslander niemand minder dan Tom Boonen. In 'Het Laatste Nieuws' van vandaag wordt de topfavoriet voor het prachtige wielerbeeldje aan de tand gevoeld door trainingsmakker Oliver Naesen.

Twee Vlaamse coureurs die een boerenjaar achter de rug hebben en die schitterden in het voorjaar. Voor Oliver Naesen was het het (voor)jaar van de doorbraak, Greg Van Avermaet won dan weer zijn allereerste monument: Parijs Roubaix. En dat was kicken: "Mijn droom is dit jaar uitgekomen. Mijn doel was om een klassieker te winnen. Vorig jaar had ik ook wel de Omloop gewonnen, maar geen wedstrijd van het niveau Parijs-Roubaix. Dit jaar is alles samengekomen en dat heeft enorm veel deugd gedaan."

Zo'n voorjaar? De max

Gelegenheidsinterviewer Naesen, die helemaal opgaat in zijn rol, merkt op dat alles zo vanzelfsprekend lijkt bij 'GVA', maar dat is het allesbehalve: "Dat lijkt misschien zo. Ik ben inderdaad al wat gewend en ook verwend geweest de voorbije jaren, maar Roubaix was echt een grote overwinning voor mij. Alleen sta ik daar niet mee te roepen. Ik probeer beredeneerd te zijn, ook al ben ik dan heel gelukkig. Het was echt de max om zo'n voorjaar mee te maken."

De resultaten van klassieke BMC-kopman Van Avermaet waren dan ook verbluffend: "In elke wedstrijd die ik heb gereden, was ik eerste of tweede. Dat was abnormaal. Ik had al zo veel jaar geprobeerd... Vroeger was ik al content als ik een keer op het podium van de E3 stond", klinkt het in 'HLN'.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.