Van Avermaet doet opvallende oproep aan UCI: "Als je beste renner van de wereld bent, zou je daar trui en prijs moeten voor krijgen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 16 reacties
Van Avermaet doet opvallende oproep aan UCI: "Als je beste renner van de wereld bent, zou je daar trui en prijs moeten voor krijgen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet is nummer één van de wereld, maar veel meer dan een eretitel is dat voorlopig niet. De 32-jarige Belg van BMC roept de UCI dan ook op om de winnaar van de World Ranking en de WorldTour Ranking te belonen.

"Als je de beste renner van de wereld bent, zou je daar een trui en een prijs voor moeten krijgen. Ik vind het jammer dat de UCI daar niks speciaals voor voorziet. In de cross zijn ze maar met een handvol, maar ik zie de truien van overal komen. Waarom voeren ze voor ons geen wisseltrui in in die de leider kan dragen? Zoals vroeger met de wereldbeker: ik zie Frank Vandenbroucke en Peter Van Petegem nog altijd met die trui rondrijden."

Die blijvende herinneringen zijn voor 'GVA' een extra argument: "Dat wil zeggen dat het werkt. Zo'n trui maakt het herkenbaar, want nu weet niemand wie de nummer één is. We moeten ook naar een klassement waarbij iets te winnen valt. Dat hoeven niet de grote bedragen te zijn - het geld mag ook naar de ploegen gaan - maar ik ken weinig competities die je kan winnen zonder dat er een prijzenpot aan verbonden is", luidt het in 'HLN'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties