Ambitieuze BMC-Belg: "Ik wil dit jaar de stap zetten die Dylan Teuns vorig jaar gezet heeft"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Ambitieuze BMC-Belg: "Ik wil dit jaar de stap zetten die Dylan Teuns vorig jaar gezet heeft"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij BMC rijden er volgend seizoen vijf Belgen rond. De grote man is natuurlijk Greg Van Avermaet, maar ook van de 'nieuwe Philippe Gilbert' Loïc Vliegen - nog steeds maar 23 jaar oud - wordt er iets verwacht.

En de Waalse renner is ambitieus. "Ik wil dit jaar de stap zetten die Dylan Teuns vorig jaar gezet heeft", zegt Vliegen in Het Nieuwsblad. "De progressie die hij geboekt heeft, is voor mij een motivatie. Nog meer na mijn rotseizoen in 2017. Dat is grotendeels de mist ingegaan."

Ongelukkig 2017

En daar waren volgens de BMC-renner drie factoren voor. "Eerst door een ongelukkig programma, dan door een val in de Ronde van het Baskenland waar ik een gebroken staartbeen aan overhield - vaarwel Waals voorjaar - en tot slot door een zware griep in het najaar. Dat wil ik dit jaar allemaal uitvegen."

Vliegen hoopt te schitteren in de Waalse klassiekers. "Dylan mag de kopman zijn in de Waalse klassiekers, maar ik hoop toch op een beschermde rol. Zeker in een wedstrijd zoals de Brabantse Pijl. In 2016 was ik daar al bij de besten in de koers. Waarom zou ik die wedstrijd niet kunnen winnen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties